Βιογραφικό

Η Χριστίνα Αναστασοπούλου είναι Ψυχολόγος και Ψυχοδραματίστρια, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου (B.Sc.) και του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ, (Research M.Sc.). Στα πλαίσια της μεταπτυχιακής της εκπαίδευσης έχει μελετήσει πειραματικά το ρόλο των συναισθημάτων στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας ενδοατομικά και σε συνεργατικά πλαίσια. Επίσης εκπαιδεύτηκε στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ψυχοδράματος, FEPTO) στην Αθήνα.

Από το 2010 έχει εργαστεί στην ανάπτυξη και την αξιολόγηση του πιλοτικού προγράμματος «Δίκτυο Συνεργαζόμενων Φορέων για την Υγεία Ακεσώ» στη Φωκίδα. Έχει συντονίσει ομάδες εφήβων σε σχολεία, στα πλαίσια της λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Φωκίδας και βιωματικά εργαστήρια ανάπτυξης δεξιοτήτων επικοινωνίας, διαχείρισης του άγχους και ανάπτυξης της αυτογνωσίας και της δημιουργικότητας με φοιτητές και εκπαιδευτικούς, ως συνεργάτης του Κέντρου Συμβουλευτικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και του Γραφείου Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Έχει μακρόχρονη εμπειρία στη συμβουλευτική γονέων, την συμβουλευτική φοιτητών και προβληματικών παικτών τυχερών παιχνιδιών.

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής της άσκησης έχει εργαστεί με παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές και διαταραχές του συναισθήματος, ενώ έχει εκπονήσει με άριστα την πτυχιακή της εργασία πάνω στις θεραπευτικές παρεμβάσεις για το σύνδρομο Άσπεργκερ. Έχει εργαστεί εθελοντικά στην ψυχιατρική κλινική ενηλίκων του Νοσοκομείου Αγία Όλγα και στο παιδοψυχιατρικό τμήμα του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά όπου συμμετείχε σε ερευνητική ομάδα για τον άτυπο αυτισμό.

Αυτή την περίοδο είναι εκπαιδεύτρια στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εκπαίδευση και Πολιτισμός» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, και συνεργάτης του Κέντρου Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα, ενώ παράλληλα παρέχει υπηρεσίες ιδιωτικά.