Βιογραφικό

Ονομάζομαι Χριστίνα Αναστασοπούλου και έχω γεννηθεί στην Καλαμάτα. Είμαι Ψυχολόγος και Ψυχοδραματίστρια, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου (B.Sc.) και του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ, (Research M.Sc., minor Clinical Psychology, major Social Psychology).

Στα πλαίσια της μεταπτυχιακής μου εκπαίδευσης έχω μελετήσει πειραματικά το ρόλο των συναισθημάτων στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας ενδοατομικά και σε συνεργατικά πλαίσια. Σε σχέση με την ψυχοθεραπεία ολοκλήρωσα 5ετή εκπαίδευση στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ψυχοδράματος, FEPTO) στην Αθήνα.

Από το 2010 έχω εργαστεί στην ανάπτυξη και την αξιολόγηση του πιλοτικού προγράμματος «Δίκτυο Συνεργαζόμενων Φορέων για την Υγεία Ακεσώ» στη Φωκίδα. Έχω συντονίσει ομάδες εφήβων σε σχολεία, στα πλαίσια της λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Φωκίδας και βιωματικά εργαστήρια ανάπτυξης δεξιοτήτων επικοινωνίας, διαχείρισης του άγχους και ανάπτυξης της αυτογνωσίας και της δημιουργικότητας με φοιτητές και εκπαιδευτικούς, ως συνεργάτης του Κέντρου Συμβουλευτικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και του Γραφείου Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου για 4 χρόνια. Έχω μακρόχρονη εμπειρία στη συμβουλευτική γονέων, την συμβουλευτική φοιτητών και προβληματικών παικτών τυχερών παιχνιδιών μέσα από την εργασία μου στο πρόγραμμα Άλφα του ΚΕΘΕΑ.

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου άσκησης έχω εργαστεί με παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές και διαταραχές του συναισθήματος, ενώ έχω εκπονήσει με άριστα την πτυχιακή μου εργασία πάνω στις θεραπευτικές παρεμβάσεις για το σύνδρομο Άσπεργκερ. Έχω εργαστεί εθελοντικά στην ψυχιατρική κλινική ενηλίκων του Νοσοκομείου Αγία Όλγα για ένα έτος καθώς και στο παιδοψυχιατρικό τμήμα του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά για 4 μήνες, όπου συμμετείχα σε ερευνητική ομάδα για τον άτυπο αυτισμό.

Από το 2014 είμαι εκπαιδεύτρια στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εκπαίδευση και Πολιτισμός» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου όπου συντονίζω βιωματικά εργαστήρια ανάπτυξης του αποτελεσματικού δασκάλου μέσα από το Ψυχόδραμα. Εδώ και 3 χρόνια είμαι συνεργάτης του Κέντρου Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα ενώ παράλληλα παρέχω υπηρεσίες ιδιωτικά.

Είμαι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων. Με ενδιαφέρει η έρευνα στην ειδικότητα μου και προσπαθώ να ενημερώνομαι μέσα από τη συμμετοχή μου με παρουσιάσεις και εργαστήρια σε συνέδρια του κλάδου μου. Στο γραφείο μου εργάζομαι έχοντας σαν φιλοσοφία τις αρχές του Ψυχοδράματος.